Over ons

De vzw Kietelt is opgericht door Mark Breemans en zijn vrouw Elke Maeyens. Hun verhaal begon toen Mark en Elke als leiding van een Christelijke jeugdorganisatie naar Portugal reisden. Het was een reis om de leden van de organisatie praktijkervaring mee te geven.
Eén van de opdrachten in Porto was voedselpakketten uit te delen aan de armen. Dit deden we samen met een plaatselijke organisatie “CASA” die zowel op grote pleinen iedere dag voedsel uitdeelde aan daklozen als pakketten bezorgden bij kansarme gezinnen aan huis.
De warme ontmoetingen gaven ons zo’n grote voldoening die onze liefde voor kansarmen, en meer bepaald kinderen in armoede, alleen maar deed groeien. Eénmaal terug in België namen we onze gewone activiteiten weer op maar de gedachten aan de kansarme kinderen bleef. Het animeren zit Mark in het bloed en Hij startte met ballonanimaties. Zijn alter ego “De ballonnenman Pappie Cool” kreeg meer vorm. Tijdens diverse activiteiten en feestjes toverde hij met zijn balloncreaties glimlachtjes op de gezichtjes van menig kinderen. Maar hij merkte ook dat hij met dit werk eigenlijk de kinderen die in armoede leefden niet kon bereiken.

Na een gesprek met iemand uit de ouderraad van de school van zijn zoon kwam Mark op het idee een totaalpakket samen te stellen voor kansarme gezinnen. In Nederland bestond reeds zo’n organisatie maar in België was er nog veel werk aan de winkel.

De plannen werden concreter en na gesprekken met vrienden en collega’s merkten we hoe groot de nood was hier in Limburg en hoeveel mensen ons steunden in het realiseren van onze droom: iets kunnen betekenen voor de kansarme kinderen uit onze regio. VZW Kietelt was geboren.

Intussen is VZW ’t kietelt uitgegroeid tot een stabiele organisatie die al in meer dan 16 gemeentes werkzaam is. En we willen blijven groeien en meer en meer kansarme gezinnen bereiken. Maar dit kunnen we niet alleen. Hier hebben we jouw steun hard voor nodig!

Help jij ons de dromen van kansarme kinderen waar te maken? Ieder kind verdient immers een leuke verjaardag!

Steun ons
Verjaardagsdoos


Waar zijn wij actief?

Limburg:

Hamont-Achel dec. 2014
Bree april 2015
Bocholt-Kaulille juni 2015
Hechtel-Eksel jan. 2016
Neerpelt jan. 2016
Overpelt juli 2016
Peer jan. 2017
Meeuwen-Gruitrode jan. 2017
Lommel jan. 2018
Maaseik mei 2018
Kinrooi jan. 2019
Opglabbeek/Oudsbergen 2019
Dilsen-Stokkem en As sept. 2019
Lanaken en Zonhoven jan. 2020
Houthalen-Helchteren april 2021
Sint-Truiden jan. 2022
Zutendaal jan. 2022

Streefdoel:

We beogen in 2022 ongeveer 2000 Limburgse kinderen een onvergetelijke verjaardag te kunnen geven.

Haspengouw:

Landen jan. 2016

Contacteer ons
Verjaardagsdoos